Varm chokladbakelse!


• 4 pers | • ca:20 minuter | tempertur i ugn 175º

Indigrenserna!
25 g smör
150 g mörk choklad
2 ägg
1 dl råsocker
1 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 krm salt

serving
fin vanilj glass /grädde och lite bär kan vara gott!

Så här gör man!
Sätt på ugnen på 175 grader och smörj fyra ugnsfasta portionsformar med lite smör. sedan smälter du smöret i en kastrull och bryt sedan ner chokladen och dör tills den smälter. Sedan vispar du äggen och sockret så det ser pösigt och fint ut, och rör sedan ihop choklad smeten och alla tora indigrenserna exempelt mjöl,bakpulver och salt och sedan häller du i portionsformarna och sätter in i ugnen och ha lite koll då och då, den ska som sagt endast bara ha en riktig bra yta och vara kladdig i mitten så är den perfekt! och så serverar man med lite bär,chokladsås eller grädde/glass!

En ritkig enkel efterrätt som alla borde prova, hur god som helst!

Trackback